Cateva raspunsuri…

Fără categorie

Cand va intoarceti in Romania ? E frumos? Vin si eu! Cum e cu paianjenii prin casa ?

Eu imi doresc foarte mult sa ajung in Suceava la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului…undeva in 2014. Definitiv nu cred ca se pune problema momentan…

De frumos, e frumos….depinde ce intelege fiecare prin frumos 🙂

Paianjenii pe care i-am gasit noi pana acum nu sunt mai mari decat cei pe care ii gasesti in Romania.

Cum vezi viitorul tau in profesie?(tine cont ca acum impresiile de nou sunt puternice,ele se vor estompa (rutina,uzura,implicare,stres profesional,etc……..))

Asa cum am mentionat si la interviul pentru angajare, nu sunt sigura daca destinatia finala este firma proprie sau un parteneriat cu o firma deja cunoscuta pe piata. Probabil ca timpul si experienta ma vor conduce pe una din aceste cai…

In general, optiunea mea de a ramane angajat la o anumita firma a fost strans legata si chiar conditionata de posibilitatea/oportunitatea acumularii de cunostinte noi. In momentul in care am simtit ca stagnez sau viteza cu care „cresc” nu corespunde asteptarilor mele, am facut o schimbare. Planurile pe anul acesta sunt legate de o „dezmeticire”, in sensul unei cat mai bune intelegeri a modului in care functioneaza lucrurile aici, de la detalii de executie, la sistemul de obtinere a avizelor, relatia cu constructorul etc. Un alt plan ar fi legat de o crestere salariala. Exista undeva si un plan de master si echivalare a studiilor/obtinere a dreptului de semnatura, dar pe termen mai lung…

cum reusesti sa iti faci timp pentru toate cele de care povestesti? Stai cu iuli, cu edi, gatesti, muncesti, inveti/citesti, te plimbi, ne povestesti…Cumva ‘acolo’ weekendul este mai lung? Saptamana are mai multe zile? Ziua mai multe ore? Ora mai multe minute si minutul mai multe secunde? (raportat la…romania??? :))) )

Mi s-a parut un mod foarte simpatic de a privi lucrurile si ma bucur daca din ceea ce scriu reiese faptul ca sunt o femeie atat de descurcareata :)) Mie mi se pare ca timpul trece foarte repede, chiar si aici… Totusi, parca am ceva mai mult timp/mai multa energie pentru cei dragi…poate si pentru ca este vara si se intuneca tarziu, oferindu-mi sansa sa ies in parc/la cumparaturi/sa mergem intr-o vizita dupa ce ma intorc de la birou.

De gatit, gatesc, da…aproape in fiecare seara. Cum reusesc? Simplu: nu am de ales 🙂 Imi iau pachet la birou zilnic (as ajunge sa cheltui cam mult daca nu si momentan prefer sa fac altceva cu banii) si trebuie sa le las si ceva baietilor de mancare, pentru ca ei sunt ocupati cu joaca in parc…prin urmare, ma concentrez pe ce imi doresc sa fac (pentru mine) dupa ce termin de gatit, si pac-pac, se face mancarea repede 🙂 Nu te gandi ca fac cine stie ce scofeturi: gratar sau o mancarica ceva; pentru Edi chiar si niste pulpe de pui fierte, cu garnitura: piure, salata greceasca, salata de sfecla rosie cu branza feta si patrunjel (am invatat de la un „maestru”), orez, legume fierte sau prajite in putin unt…din astea

Cititul meu se rezuma momentan la forumul de mamici (pe care il frecventez inca de cand am aflat ca sunt insarcinata si unde am cunoscut persoane deosebite, care in timp mi-au devenit prietene dragi), site-ul lui Iuli cu informatii despre emigrare, facebook ( 🙂 ), cateva site-uri de specialitate si carti de legislatie in materie de constructii

Faptul ca povestesc imi da o stare buna si ma ajuta sa castig timp, de fapt…mi-ar lua o vesnicie sa raspund fiecarei rude, fiecarui prieten, amic, cunostinta, curios ( :P) in parte

Si ar mai fi ceva: am descoperit ca eu functionez mai bine si sunt mai eficienta atunci cand am multe lucruri variate de facut decat atunci cand am doar 1-2…pentru ca macar cateva iti aduc satisfactii zilnice sau pe termen scurt, care la randul lor te alimenteaza cu energia de care ai nevoie pentru a le duce la bun sfarsit pe celelalte.

Carnea de cangur…aveam o „datorie” la Alexandra…

Din ce am inteles, se gateste numai coada. Nu am incercat o reteta complicata, pentru ca era tarziu (gatesc dupa ce adoarme Edi) : am taiat carnea in bucatele de dimensiune medie, destul de subtiri si am rumenit-o usor in tigaie (1-3min pe fiecare parte). Ce as recomanda ar fi sa fie tinuta in bait inainte – din punctul meu de vedere, mirosul este cam puternic si cred ca astfel s-ar mai estompa. Foarte important: carnea de cangur nu se gateste prea mult. Dupa cum stiti (unii dintre voi), exista diferite moduri in care poti gati carnea: rare („in sange”), medium-rare, medium si well done (cum este facuta in majoritatea bucatariilor romanesti). Ei bine, carnea de cangur trebuie sa fie undeva rare, cel mult medium-rare; altfel, se intareste si (din ce am testat) isi schimba gustul, pierzand din savoare – devine din ce in ce mai fada. Pe net probabil puteti gasi o multime de retete; de gasit, in schimb, nu stiu daca se gaseste in Ro….dar, cine stie?

Cat cheltuiti pe luna? Am auzit/vazut  atatea sume diferite, incat imi dau seama ca este dificil pentru cineva din Romania sa-si faca o imagine obiectiva asupra acestui aspect. Oricum, nu exista „obiectiv” aici: costurile de trai depind de stilul de viata al fiecarei persoane/familii. Noi cheltuim in jur de 3400-3600 dolari/luna, incluzand chiria care este 400 dolari/saptamana (1738 pe luna).  Daca ar fi nevoie, am putea reduce din cheltuieli; momentan, nu ducem lipsa de ceva, dar nici nu ne aruncam la cele mai scumpe produse.